De goedkoopste Hypotheek!!!

€ 1950, vaste prijs, dat staat!

Voor slechts € 1.950 regelt het Hypotheekcentrum Tiel voor jou het gehele traject dat je moet doorlopen bij een hypotheekaanvraag. Geen kleine lettertjes, geen bijkomende kosten.

Starters** aanbieding, € 500 cadeau!

Als je er als starter voor kiest om Hypotheekcentrum Tiel de financiering op maat voor je nieuwe woning te laten verzorgen, dan krijg je van ons cadeaubonnen ter waarde van € 500, te besteden bij een bouwmarkt naar keuze!

*   van kantoorhoudende hypotheekadviseurs, exclusief online adviseurs.

** een huishouden dat voor het eerst een koopwoning aanschaft

goedkope hypotheek

De goedkoopste van Tiel en de regio Rivierenland!*

 logo

€ 1950, vaste prijs, dat staat! Welke bank je ook kiest!

Voor slechts € 1.950 regelt het Hypotheekcentrum Tiel voor jou het gehele traject dat je moet doorlopen bij een hypotheekaanvraag. Geen kleine lettertjes, geen bijkomende kosten.

Starters** aanbieding, € 500 cadeau!

Als je er als starter voor kiest om Hypotheekcentrum Tiel de financiering op maat voor je nieuwe woning te laten verzorgen, dan krijg je van ons cadeaubonnen ter waarde van € 500, te besteden bij een bouwmarkt of bij een woonwinkel naar keuze!

*   van kantoorhoudende hypotheekadviseurs, exclusief online adviseurs.

** een huishouden dat voor het eerst een koopwoning aanschaft

Ikea bon

WOZ: bezwaar maken loont

Bron: Telegraaf 03 MRT 2017Patricia Boon en Johan Wiering

AMSTERDAM – Mensen met een eigen woning hebben onlangs de WOZ-beschikking op de deurmat gekregen. De WOZ-waarde dient als basis voor verschillende belastingen. Bezwaar maken tegen een hoge WOZ-waarde kan dan ook flink wat geld schelen. Maar hoe doe je dat?

De gemeente waarin je woont stuurt elk jaar rond februari de WOZ-beschikking. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken, ofwel de waarde van je huis. Het bedrag op de beschikking is een schatting van de marktwaarde van de woning van het jaar daarvoor (1 januari 2016).

Op basis van die waarde wordt een aantal belastingen geheven, zoals de (gemeentelijke) onroerende zaakbelasting (ozb), de rioolheffing en de inkomstenbelasting, zo meldt Vereniging Eigen Huis (VEH).

Omdat het om een schatting gaat, klopt de waardering die de gemeente geeft lang niet altijd. Toch nemen jaarlijks slechts honderdduizend mensen de moeite bezwaar aan te tekenen. En dat terwijl de slagingskans rond 50% ligt en een verlaging van de WOZ-waarde al snel vele tientjes tot honderden euro’s in de portemonnee scheelt.

Dit komt allereerst door een lagere afdracht aan inkomstenbelasting. Het eigenwoningforfait bedraagt 0,75% voor woningen tussen €75.000 en €1.050.000. Een aanpassing van €10.000 scheelt dus €75, wat afhankelijk van het belastingtarief een besparing van grofweg €30 tot €40 oplevert. Eenzelfde verlaging zorgt nog eens voor €10 tot €30 aan lagere lokale lasten, heeft de Consumentenbond berekend.

In het specifieke geval van een erfenis of schenking is de impact nog veel groter. Afhankelijk van de relatie tot de schenker of overledene scheelt het per €10.000 al gauw een paar duizend euro aan erfbelasting.

Ook huurders van een sociale woning kunnen, als ze vinden dat ze te veel huur betalen, bezwaar aantekenen.

Wie bezwaar wil maken tegen de WOZ-waarde, kan dit op verschillende manieren doen. Welke manier je ook kiest, je bezwaar moet binnen zes weken nadat je de WOZ-beschikking hebt gekregen, worden ingediend.

Je kunt voor je bezwaar met een WOZ-bureau in zee gaan die je op internet kunt vinden. Zij werken op basis van no-cure-no-pay en verdienen grof aan de vergoedingen die de gemeente wettelijk moet betalen als zij de WOZ-waarde te hoog heeft ingeschat. Desondanks is de Consumentenbond blij met de bureaus, mede omdat ze gemeentes dwingen tot betere taxaties en meer openheid.

Je kunt ook zelf bezwaar indienen. „Dat gaat tegenwoordig heel eenvoudig”, vertelt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. „Vaak kan dat via de site van de gemeente, waar met een paar klikken alles kan worden ingevuld. En er zijn speciale WOZ-dagen waarbij mensen hun vragen direct aan iemand van de gemeente kunnen stellen.”

Een goede voorbereiding helpt natuurlijk wel. Kijk eerst goed naar de gegevens die in de brief van de gemeente staan. Kloppen de genoemde oppervlakte en de grootte van je woning wel? Zijn de referentiewoningen ook echt vergelijkbaar? Enige houvast biedt de eind vorig jaar opgezette site wozwaardeloket.nl, waarop de WOZ-waarden van alle woningen staan. Helaas wel veelal per 1 januari 2015. Maar als je ziet dat jouw woning even hoog gewaardeerd wordt als de grotere en mooiere woning van jouw buurman, is dat wel een argument om de WOZ-waarde omlaag te krijgen.

Je doet er ook goed aan bij het bezwaar met betere referentiepanden te komen. De Consumentenbond raadt aan via miljoenhuizen.nl eerst te zoeken naar huizen in de buurt en vervolgens via kadaster.nl de verkoopinformatie op te zoeken.

Andere goede argumenten om de WOZ-waarde omlaag te krijgen, zijn onder meer woninggebreken en duurzame overlast van bijvoorbeeld een buurtcafé. Je kunt ook een taxatierapport laten opstellen. De gemeente vergoedt deze kosten tot een maximum van €242, maar alleen als ze het bezwaar honoreert. Voorwaarde voor de vergoeding van deze en andere kosten is wel dat je er in het bezwaarschrift om vraagt.

Welke hypotheek en hoe lang rentevast?

Heb je al een hypotheekadvies ontvangen? Is daarbij ook aandacht besteed aan de lineaire- en de annuïteiten hypotheek? „Kijk ook naar lineair”, geven wij als tip. „Dan los je nu meer af wat later handig is als je wilt verhuizen naar een duurdere woning: je hebt immers al meer afgelost.”

Vaak wordt er voor een annuïteiten hypotheek gekozen omdat deze in het begin minder geld kost. Denk goed na welke vorm van lenen het beste bij je past. Een combinatie van deze twee kan ook financieel handig zijn.

Heb je vragen, bel vrijblijvend Hypotheek Centrum Tiel 0344-683210huis hypotheek centrum tiel rente

Geen fiscale boetes meer op vroegtijdig aflossen hypotheek

Vanaf 1 april kunnen de meer dan een miljoen huiseigenaren met een (bank)spaar-, leven- of beleggingshypotheek hun hypotheek veel gemakkelijker oversluiten of aflossen. Nu nog staat daar een flinke boete van de Belastingdienst op omdat de fiscus eist dat zulke hypotheken minimaal vijftien jaar onaangeroerd blijven.

Neem contact met ons op om nu al uw mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Hypotheek Centrum TielArma Assurantien Tiel

Minder hypotheekgaranties door hogere prijzen

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er minder hypotheken met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

De afname hangt samen met de sterk stijgende prijzen voor woningen. Daardoor komen minder hypotheken voor de garantie in aanmerking.

dollars-31085_960_720

In de eerste negen maanden van 2016 werd 74 procent van de hypotheken afgesloten met NHG. Dat komt neer op 87.500 huishoudens die de aankoop of verbouwing van hun huis financierden met NHG. Lees verder Minder hypotheekgaranties door hogere prijzen

‘Onnodig veel huishoudens krijgen door strenge regels geen hypotheek’

Onnodig veel huishoudens zouden geen kans op de woningmarkt maken door te strenge en onnodige regels.

Dat zegt voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland maandag naar aanleiding van een onderzoek in opdracht van Bouwend Nederland.

Verhagen roept op om de regels, die ooit bedoeld waren om woningkopers tegen zichzelf te beschermen, te versoepelen.

m-verhagen

 

Lees verder ‘Onnodig veel huishoudens krijgen door strenge regels geen hypotheek’